Göcek-Bodrum

Vahşi Doğaya Yolculuk (III).

1.GÜN: GÖCEK Tekneye biniş saby 15:30 itibarı ile Göcek Belediye Limanı’ndan yapılır. Akşam yemeği ve geceleme yine Göcek Limanı’nda yapılacaktır.
2.GÜN: TERSANE ADASI- KLEOPATRA ADASI- MANASTIR KOYU-BATIK HAMAM Kahvaltıdan sonra Tersane Adası'na doğru yola çıkılır. Burada öğle yemeği ve yüzme molası verilir. Bu doğal liman Bizans ve Osmalılar zamanında da tersane olarak kullanılmıştır. Daha sonra Fethiye Körfezi’nin irili ufaklı adacıkları ve koyları arasından geçerek Kleopatra Koyu’na varılır. Burası, denizin içindeki eski hamam kalıntılarından dolayı yörede Manastır veya Batık Hamam Koyu olarak da bilinir. Geceleme burada yapılır.
3.GÜN: ÖLÜDENİZ- GEMİLER ADASI Ölüdeniz’e varmak için geçmemiz gereken dalgalı Dişibilmez ve Kurtoğlu Körfezleri'ni aşmak için, sabah diğer günlere göre daha erken yola koyulacağız. Ölüdeniz’deki öğle yemeği ve yüzme molasından sonra rotamız Gemiler Adası olacaktır. Burada, akşamın erken saatlerinde bir yürüyüş yapmanızı ve Bizans döneminden kalma, adanın tepesinde bulunan Aziz Nicholas Kilisesi'ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Akşam yemeği ve geceleme Gemiler Adası’nda yapılacaktır.
4.GÜN: EKİNCİK- DALYAN Kahvaltıdan sonra Ekincik Körfezi’ne doğru seyre başlanır. Buradan opsiyonel olarak düzenlenen Dalyan turuna katılabilirsiniz. Akşam yemeği ve geceleme Ekincik Körfezi’nde yapılır.
5.GÜN: MARMARİS Yolculuğunuzun beşinci günündeki ilk ve son durağı Marmaris olacaktır. Geceleme Marmaris Limanı’nda yapılır. Marmaris; Karya kentlerinden biri olan Phyckos antik şehri üzerinde kurulmuş olup çeşitli medeniyetlerin egemenliğinde kalmıştır. Bugün görülebilen en önemli eser 1577'de yapılan Marmaris Kalesi'dir. Ayrıca Osmanlılardan kalma bir cami ve sekiz odadan ibaret üzeri kemerli bir kervansaray bulunmaktadır. Antik dönem kalıntıları kentin kuzeyinde, alçak bir tepe olan Asar Tepe üzerindedir. Türkiye'nin en önemli turistik merkezlerinden biri olan Marmaris ayrıca büyük bir yat limanına sahiptir.
6.GÜN: BOZUKKALE Sabah Serçe Koyu’na doğru hareket edilir. Serçe Koyu, Bodrum Müzesi’nde sergilenmekte olan 11.yüzyıl Bizans batığının bulunduğu koydur. Geceleme için Bozukkale’ye demirleme yapılır. Bozukkale ( Loryma ) tarihi kentinde karşılıklı surlarla dikdörtgen şeklinde uzanan kalenin dokuz kulesi vardır. Kaleye “bozuk” sözünün yakıştırılmış olması kalenin bir yanının eksik oluşu ile ilgili olabilir. Coğrafi durumu ve liman girişinin darlığı nedeniyle Peleponnes Deniz Savaşları'nda bu limanı Atina gemileri de kullanmıştır. İ.Ö. 395 yılında Atinalı kumandan Karor, Knidos Savaşı'ndan önce gemilerini burada toplamış ve İ.Ö. 305 yılında Antigonos'un oğlu Demetrios da Rodos'a yaptığı saldırı hazırlıkları için bu limanı seçmiştir.
7.GÜN: DATÇA- KNİDOS- BODRUM Kendisi ile aynı ismi taşıyan yarımadanın günümüzdeki ekonomik ve kültürel merkezi Datça’ya uğradıktan sonra aynı yarımadanın antik çağdaki merkezi Knidos’a doğru yola çıkılır. Öğle yemeği ve yüzme molası burada verilir. Sahildeki antik şehrin kalıntıları gezildikten sonra Bodrum Limanı’na doğru yelken açılır. Datça, M.Ö. VII yy. da Ege adalarından gelerek Ionia’nın güney kıyılarına yerleşen Dorlar tarafından kurulmuştur. Rutubetsiz ve bol oksijenli bir havaya sahiptir. Tarihçi Strabon ‘Tanrı yarattığı kulun uzun ömürlü olmasını isterse Datça Yarımadası’na bırakır.’ sözünü boşuna söylememiştir. Anlatılanlara göre 500 yıl önce İspanyol korsanlar Datça'nın açıklarından geçerken, gemideki cüzzamlı hastaları Sarı Liman Koyu’na bırakmışlar, ölüme terk edilen cüzzamlılar Datça'nın havası sayesinde iyileşmişlerdir.
8.GÜN: BODRUM Misafirlerimizden sabah kahvaltıdan sonra 10:30’dan evvel tekneyi boşaltmaları rica olunur.




Önerdiğimiz Guletler

Önerdiğimiz Guletler.

Yacht Holidays Specialist